Mig før Dig – af Jojo Moyes

Hvem bestemmer om et menneske skal leve eller dø?

Bog færdig! Og handlingen? Ja det var da i hvert fald ikke lige det jeg havde troet den handlede om, udfra Cover (pink, sort, brun m yndig pige der slipper en fugl op mod himlen). Og titlen: Mig før Dig . Her tænkte jeg blot at bogen var en sød lille Chic Lit bog om en kvinde, der skulle finde ud af, at skille sig af med sin uduelige kæreste, for at lade sig falde i armene på en fantastisk en af slagsen.

Men hold da op, jeg fik hurtigt læst mig på andre tanker!

For her blev det rimelig hurtigt klart, at jeg sad med snuden i et af de emner, der for tiden kan gøre samfundsdebatten hed, hård og sårende!

Historien om kærligheden mellem mor og barn, kvinde og mand, om det menneske du ser og det menneske du får. Om det menneske du troede at du var og det menneske en anden kan få dig til at finde frem til.

Min hals snørede sig sammen og mit hjerte blev revet i tusinde af stykker, mange gange, mens jeg læste.

Tog mig selv i, flere gange, at håbe på en slutning, hvor alle gør hinanden glade.

Men i mine realistiske øjeblikke, der hvor jeg besluttede mig for, at betragte denne bog, som et kæmpe indspark til debatten om retten til liv, og retten til at dø, følte jeg mig splittet mellem den nogen gange så barske virkelighed og alle de så forbandet korrekte holdninger, mange af os har, når livet tænkes teoretisk.

For hvem er vi til at bestemme, om et menneske, et elsket menneske, et kærligt menneske, et umuligt menneske, et menneske der får én selv til at leve, mærke og elske, bør leve?

Hvor langt vil man gå for kærligheden? Hvad er man villig til at gøre, i kærlighedens navn? Når dette måske kan betyde, at du skal tage livet af det lille menneske, du har båret og fodret med og af din krop.

Når dette betyder, at du skal slutte livet for ham, der ellers havde givet dig dit eget tilbage…?

Jeg ved næsten ikke hvad jeg skal skrive, andet end, at denne bog har givet mig en ny lille kant, afrundet, dog noget så forgrædt, til hvad kærlighedens væsen er.

Billede

Og til dig der normalt ikke læser lyserøde bøger med piger og fugle på forsiden (du kunne godt tænkes at være af han-køn), syntes jeg dog alligevel at du skulle gøre dig selv den tjeneste, at liste det her pragteksemplar af en bog med hjem fra boghandleren.

Alternativt købe den hos http://www.saxo.dk, hvor jeg som regel køber mine bøger:

http://cicero-favorit.dk/favoritterne/mig-for-dig/

Forbered dig på en aften i læselysets skær, forgrædte øjne og et tilstoppet snueskaft!

Kh Johanna

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s