Om at bryde reglerne og være villig til at ofre alt

Hvad gør man, når man ikke rigtig passer ind i sin mands vennekreds, bestående af baronesser, gammelrige familier og dansk litteraturhistories mest kendte og hæderkronede personligheder i 50ernes Danmark?

Hvad gør man, når man er gift med grundlæggeren af Louisiania og udefra lever et liv der burde gøre dig lykkelig og taknemmelig?

Hvad gør man, når man som nygift, forelsker sig dybt og inderligt, i din mands bedste ven?

Benedicte- en skæbne er fortællingen om en kvinde, de færreste idag ved, nogensinde har eksisteret. For da hun valgte at forlade sin mand, den store erhvervsmand Knud W. Jensen, Gyldendals ejer og Louisianas stifter, blev hun slettet fra samtidens historieskrivning. Hendes ansigt blev klippet fra feriebilleder taget af hendes daværende mand, feriebilleder af hende og Karen Blixen.

Hendes navn blev slettet fra historiske dokumenter og hendes navn blev aldrig igen omtalt, blandt og af, de mennesker, der indtil den skæbnesvangre dag, havde været hendes liv.

Benedicte er fortællingen om en kvinde, der resten af sit liv, kæmpede hæmningsløst for retten til at elske. Og det er en fortælling om at bryde reglerne, at være villig til at ofre alt for kærligheden, at kæmpe med alt hvad hun var og kunne, om det så måtte betyde, at hun endte med at miste sin forstand.

Benedicte- en skæbne er en smuk, smuk biografi der tydeliggøre, hvordan en kvinde, om noget andet, til alle tider, har kunne bringe skam over en familie, udelukkende i kraft af sit køn.,

Hvordan alt til alle tider, er blevet taget fra hende, hvis ikke hun udviste den forventede taknemmelighed, ydmyghed og opofrelse.

Benedicte valgte at holde fast i sin kærlighed, i retten til at være og retten til at forlade alt det, hun aldrig rigtig blev en del af.

En smuk smuk Biografi skrevet af en grundig, ordenlig og velformuleret forfatter, Niels Barfoed.

http://www.gyldendal.dk/benedicte-id20444

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s