Hjem til mig – Et par timer inde i hovedet på en mand….

I december fandt jeg denne bog, hos Arnold Busch på Birkerød Hovedgade. Men jeg lod den stå på hylden og tog nogle andre bøger med.

For nogle uger siden, stod den så foran mig igen… I en lille boghandel, i en lille stræde, på Østerbro…

foto-16

 

Hjem til Mig er skrevet af en af norsk litteraturs absolutte top, Trude Marstein. Til trods for at hun befinder sig der, havde jeg aldrig hørt om hende. Og jeg troede faktisk at Trude, var en mand. Jeg blev derfor lidt skuffet, fordi jeg havde håbet, at jeg nu endelig skulle få en beskrivelse, af en mand som Ove, fra en mand af sind.

Jeg satte mig til at læse og som siderne skred frem, blev scener fra mit liv, beskrevet. I en glidende og enkel strøm. Så fint og ligetil.  Og de blev så forløsende. Gamle knuder blev løsnet op, spørgsmål blev besvaret og mine tanker fandt lidt ro…

 

Heldigvis er det ikke alle kvinder forundt, på et tidspunkt i deres liv, at have en mand i sit liv, der er som denne bogs hovedperson Ove. Og heldigvis for det.

Dem af os, der enten som børn af, eller kvinde til, eller veninde af, en kvinde der har været en del af denne type mands liv, vil læse Hjem til mig med stor interesse.

Jeg har hele mit liv, omgivet mig med kvinder, der på hver sin måde, har forsøgt at hele op, slikke deres sår og samle deres indre igen, efter at have mødt en mand som Ove.

Og alle de samtaler vi har haft. Og alle de tåre der er blevet grædt. Og al den vrede der har ledt efter en forløsning. Og alle de spørgsmål uden svar vi har siddet tilbage med.

Hvor ville vi gerne se vores liv, med Oves briller på, tænke hans tanker. Bare for at forstå..i et par timer. For guds skyld, ikke længere end et par timer!

 

Jeg tror jeg forstår lidt bedre nu. Og jeg priser mig lykkelig for, at jeg selv har fundet mig en mand, hvis indre er intakt.

 

Hjem til mig er en nådesløs og imponerende roman om en mand, der søger bekræftelse og drømmer om genuint nærvær, men bestandigt ender i en blindgyde.

Ove er praktiserende læge. Han er gift. Han har børn. Han er en mand, som vil gøre godt. Være en god læge for sine patienter, en trofast ægtemand, en god far. Han elsker sin kone. Men han er også en mand, som let lader sig fascinere af kvinder, og som bare må udleve og følge sine lyster.

Han kan bare ikke lade være. Han er utro, da han er 33, han er fortsat på kvindejagt, da han har passeret de 60. Han er sin første kone utro med den kvinde, som bliver hans anden. Han glider fra forhold til forhold, fra kvinde til kvinde. når han risikere at miste alt, overfaldes han af pludselig angst, men han er ude af stand til at ændre kurs.

Hjem til mig følger Ove og hans livslange utroskabsodysse. Fra ung nyuddannet læge, til han nærmer sig pensionsalderen.

En utrolig god og utrolig påtrængende roman om skilsmissens og utroskabens konsekvenser …

Dette er en bog jeg ville ønske jeg selv havde skrevet.

 

Hjem til mig af Trude Marstein

http://dev-tiderneskifter.dk/default.asp?pid=42&bogid=661

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s