Alt må vige for natten… Om tro og håb og kærlighed, når den er allermest umulig

Alt må vige for natten – Delphine de Vigan

 

“Jeg skriver bogen her, fordi jeg nu har fået styrke til at holde fast ved det, der går igennem mig, og som somme tider besætter mig.

Jeg vil nemlig gerne være på det rene med, hvad det er, jeg selv giver videre, jeg vil gøre mig fri af min frygt for, at der skal ske noget, som om vi lever under en forbandelse, jeg vil bruge mit held, min energi og min glæde og ikke tænke, at vi bliver tilintetgjort af et eller andet forfærdeligt, og at lidelsen altid ligger og venter på os i mørket”

IMG_3125

 

Hvad handler den franske forfatter Delphine de Vigans selvbiografiske bog  Alt må vige for natten om?

Den handler om Tro

og den handler om håb

og den handler om kærlighed.

Til livet, til en psykisk syg mor og en ikke eksisterende far og nogle ødelagte søskende.

Den handler om at finde viljen til at overkomme livet, kæmpe for glæden og ikke at lade frygten og lidelsen og svigt, styre det liv, man er givet.

foto-20

 

Dette er til dato, den bedste bog jeg har læst. Den er hård, den er ærlig og den har haft store konsekvenser for forfatterens liv.

Sproget er så fuldstændig latterligt perfekt, ikke en linje er uden mening.                                                 Her er ingen ligegyldige fyldord, intet er for meget, bare ren og til tider ubærlige sandheder, der bore sig ind i ens sjæl og hjerte og lader en tilbage med taknemmlighed. Og med et billede af, hvor langt et barns tro og håb kan strække sig, for kærligheden til sin mor, hvor umulig den end synes at være.

 

Delphine de Vigan     Alt må vige for natten        People´s Press

http://www.artpeople.dk/boeger/alt-ma-vige-for-natten

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s