Man tror simpelthen at det er løgn….men meget apropo….

Anden Person Ental – af Daniel Denick

For nogle måneder siden læste jeg Daniel Denicks bog Anden Person Ental… Og desto længere jeg kom ind i bogen, desto mere frustreret blev jeg.

foto-22

En af bogens anmeldere skrev således:

1person1

“Jeg har læst bogen fem gange. Ikke fordi I har bedt mig om det, men fordi den ikke vil lade mig i fred. Det er vel ikke det værste man kan sige om litteratur” – Jon Kaldan,Goldberg.

Og ja, bogen lader ikke en i fred.

Du åbner den, du begynder at læse og du lukker den ikke før den er slut. Og så sidder man der, og ved ikke om man skal grine eller græde. Man håber at det er fiktion, hvilket alle bøger i større eller mindre grad altid vil være. Dog udsprunget af små udpluk fra rigtige liv.

Men det kan Simpelthen ikke være fiktion det her. En sådan uretfærdighed, et så uretfærdigt og usmageligt system. Det kan bare ikke passe.

Inderst inde ved man så alligevel godt, at den nok er god nok. At denne mand i store og hele har fået taget sine børn fra sig, på denne fuldstændigt utilgivelige vis, af en forsmået mor og et ugideligt socialt system.

Alt det værste man kan forestille sig, af et bureakratisk, rigidt, uselvstændigt socialtvæsen og deres sagsbehandlere kan præstere, det sker her.

Og meget a pro po denne uges debat i medierneSkilsmisserne, hvor børnene bliver taget som gidsler, i et system hvor den ene forældre kan anklage den anden for misbrug, vold og utugt af deres fælles børn, uden nogen former for beviser og uden en eneste sammenhæng med virkeligheden.

En sådan forældre kan med sine anklager trække en sag i langdrag, og så langt, at den anklagede forældre mister forbindelse til sine børn. Man bliver så forbandet..

En hurtig googlesøgning bekræfter den fornemmelser man fra første side sidder med: Dette er ikke fiktion. Dette er en fortælling udsprunget af den reneste, ondeste virkelighed. En kamp udkæmpet i Sverige, et svigt så stort at man må tag sig selv til hovedet.

1person

Daniel Denick – Anden Person Ental – Gyldendal

 

http://www.gyldendal.dk/anden-person-ental-id21177

Historien kort fortalt:

En mand får tvillinger med en kvinde, men deres veje skilles. De deler forældremyndigheden imellem sig, og det fungerer godt, indtil kvinden pludselig rejser falske anklager modmanden for vold og mishandling af børnene. Fra da af begynder et kafkask helvede, hvor myndighederne berøver manden al kontakt sine børn. Han kæmper, men kan intet gøre, for systemet lukker sig om moren og børnene. Tilbage er kun hans enorme savn og store sorg

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s