Disse Øjeblikke – Om at holde fast i sine drømme

Gør det, du er nød til at gøre.

Glem alt, hvad jeg har sagt!

Billede

Der findes bøger der handler om kærligheden mellem kvinde og mand. Og der findes bøger der beskriver livet, det man fik og det man levede.

Og så findes der bøger som denne perle, så bevægende, fordi den fortæller om, hvor kunst kommer fra. Disse Øjeblikke er en bog der bliver siddende herinde, driller og pusler rundt og minder én om, at ingen hverdag er så uforanderlig, at ens drømme behøver at forsvinde.

Alle de drømme, du engang troede ville blive til virkelighed, om et øjeblik.

Der er ikke mange der har evnerne, forstanden og mest af alt, modet og styrken til, at holde fast og følge efter. De fleste, følger blot med. Hele livet.

Men nogen mennesker kan, fordi de måske ikke kan lade være. Fordi de måske bliver ædt op indefra og ud, når de forsøger at følge med.

Så de standser op, vender om og vælger den vej, der er de få forundt. Og når kunstnerens vej forfølges, får vi andre i korte øjeblikke, et billede på og en beskrivelse af, hvor ondt det gør at være lige der, hvor kunsten kommer fra. Forløsningen, ja den er kunstnerens egen. Og Den er smuk, for der spejles, reflekteres og gives videre.

I Disse Øjeblikke beskriver den norske forfatter Herbjørg Wassmo, om hendes kamp med sig selv, sine forældre og sin første ægemand, for at få plads til, at være den hun er og gøre det hun kan, nemlig at skrive nogen af vor tids mest barske, smukke og voldsomme romaner (Dinas bog, Lykkens Søn, Karnas Arv….)

Jeg skulle have sagt det til dig ansigt til ansigt, før jeg rejste. Jeg er nød til at lade dig vide, at jeg ikke kan gå videre, lade som ingenting. Det er umuligt. jeg fortryder, at jeg lovede at prøve. For jeg tror ikke på det, du siger. Tror ikke på dine forsikringer om forandring. Tror ikke på at du egenligt kerer dig om mig.

Vi snyder bare os selv til at tro det, nu mens vi er væk for hinanden. Allerværst er det at tænke på, at det kan tænde op under det helt store had mellem os. Jeg er bange. Og vil ikke i den grøft, som jeg havnede i efter jul. Længes efter at have fred for mig selv og dig, og bare læse. Uanset hvor betydningsløst du siger, det her er, så tærer disse nedværdigende gentagelser på livsgnisten og arbejdsglæden. Jeg er ikke generøs nok til en som dig.

Vores fortid, som jeg ser den, var kaotisk, sjov, trist, smuk, grusom, øm, ensom. For mit vedkommende, først og fremmest ensom. Nu ser jeg fremtiden sammen med dig som en kvælende, sentimental film om ensomhed. Jeg kan ikke klare tanken om at være to i forhold til offentligheden, samfundet, borgerligheden, mens jeg egenligt er alene. Sådan et skinfællesskab er blevet ligeså utåleligt for mig som utroskab.

Jeg giver fanden i kærligheden! Jeg vil have god tosomhed og tid til samtaler om det, der betyder noget. FORSTÅR DU DET??”

Til dig der sidder derude;…… Begynd der hvor det brænder på……

Kh Johanne

#Disse Øjeblikke#, #Lindhardt&Ringhof#

 http://www.lindhardtogringhof.dk/Titler.aspx?c=Item&category=5489&item=32434 

Gør det, du er nødt til at gøre.

Glem alt, hvad jeg har sagt.

One thought on “Disse Øjeblikke – Om at holde fast i sine drømme

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s