En stak ferielæsning

foto 1-3

Mine veninder kender mig ganske godt, hvorfor jeg har været så heldig forrige uge da jeg fyldte 35 år, at blive beriget med en høj og mangfoldig stak bøger.

I løbet af sommeren vil jeg forsøge at smide et par omtaler af bøgerne på http://www.johannasboghylde.com, men der er ingen garanti… Det ER trods alt sommer og ferie og en tid jeg forsøger at holde fri for forpligtigelser. Det er ferie at læse, pligt om end en pligt jeg holder ganske meget af, at videreformidle her på bloggen.

Et af de få TV programmer der kan fange mine flyvske tanker og opmærksomhed er Smagsdommerne på DR2.

Værten på programmet er Adrian Lloyd Hughes Loyd, med hvem jeg er “Ven” på Facebook, en mere præcis beskrivelse vil nok nærmere være, at jeg er “Fan”/Følger af ham… For vi kender overhovedet ikke hinanden.

Hr Hughes delte for et par uger siden en af sin læseoplevelser på Fjæsen.

Og bogen den gode mand havde læst, var én af bøgerne fra min stak                      Edmund De Wall´s Haren med de ravhule Øjne.

Hr Hughes har venligst givet tilladelse til, at jeg poster hans ord her på Johannas Boghylde. Det er jeg rigtig glad for, for jeg vil så gerne dele dem med jer.

Here We Go:

foto 4-2

“Er netop blevet færdig med på rekordfart at sluge Edmund de Waals “Haren med de ravgule øjne“. Er overvældet af hans ekstremt originale greb på at fortælle hvad der i sin essens bare er en families historie.

Han tager udgangspunkt i en samling små japanske kunstgenstande som han arver fra en Grandonkel og eftersporer alle de steder og miljøer genstandene har været før ham. Men hvilken familie: vi er nærmest til Salon med Impressionismens stiftere og mæcener, “Åeh, goddag Hr. Monet” og følger med genstandene til Wien, hvor det bedre borgerskab må sænke avisen og lorgnetterne og ærgre sig, “hvad er det dog han himler op om, ham Adolf nede på Ringstrasse?”

Edmund de Waal er en Super klog mand og har skrevet en fabelagtig fortælling. Oplagt som tv-dokumentar, måske endda en serie. Og så må man i stilfærdighed glæde sig over at der faktisk FINDES fremragende dokumentariske fortællinger, som ikke er skrevet af Peter Øvig Knudsen. Bogen her er perfekt for folk som mig, der sværmer om slægtsforskning og de bedre (og somme tider knapt så gode) gamle dage.

smagdommerne

 

Jeg (Johanna:) går igang med mit eksemplar af bogen idag og derefter alle de andre vidunderlige bøger i ser på det første billede.

foto 2-3

I høre fra mig. For nu, god sommer:)

Johanna

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s