Om tilværelsens skyggesidder, den store familietragedie og evnen til forsoning

Når jeg er hos dig er en anderledes kærlighedshistorie. Om den store kærlighed, den vanskelige kærlighed, den umulige kærlighed og det den kan fører til, det intense had.

foto 1-11

En varm sommmeraften balancerer Stella og Martin på taget af et højt hus. Med ét falder Stella ud over kanten, og i løbet af to sekunder har Martin mistet sin kone, Amanda har mistet sin mor, og Aksel mistet sin veninde. De nedskriver deres minder om Stella, som et flerstemmig kor fremfører de fortællingen om hende, men allermest fortæller de om sig selv.

Når jeg er hos dig er en nænsom beskrivelse af et mor/datter-forhold. Den allesteds nærværende ensomhedsfølelse man sidder tilbage med efter at have læst bogen, sætter to fede streger under Linn Ullmanns dygtighed, en af vor tids mest sublime forfatterinder.

På en eller anden måde, har Ullmann en mesterlig evne til, at fange menneskets styrke midt i deres sårbarhed. At portrætterer en kvinde som hun bevæger sig i et felt mellem begejstring og den svimlende udsigt til afgrunden.

Det er komplekst og fantastisk og jeg undres til stadighed over, hvordan nogle forfatterinder syntes at have en uhindret adgang til alle livets mysterier, men desto vigtigere, at de besidder evnen og modet til at fortælle om dem.

Når jeg er hos dig er en mystisk og dog så umiddelbar fortælling om tilværelsens skyggesidder. Om evnen til forsoning, om at drysse lette humoristiske strejf, hen over de omstændigheder i livet, som umiddelbart, vil kunne ødelægge alt.

Stella falder, falder, falder og dør, alt imens hendes liv genopleves af et kor af vidner. Latteren lurer altid lige om hjørnet, som små rekreative pauser i den store familietragedie.

Selv halvvejs ude over afgrunden kan vi jo allesammen få lyst til at le.

linn og far

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s