Livet er bedre…. Om at være fanget i livet og om hvad lykken måske er…..

FullSizeRender-4

Mathilde deler en lejlighed i Paris med to kvinder, hvem hun absolut intet har tilfældes med.

Yann arbejder som sælger, selvom han er uddannet designer og drømmer om noget helt andet.

Hverken Mathilde eller Yann er som sådan ulykkelige, men hver især tager de den drastiske beslutning om at forandre deres liv, efter et tilfældigt møde med en fremmed.

Jeg må være ærlig og indrømme, at jeg måtte starte forfra efter godt 40 sider, fordi jeg slet ikke, havde fået fat i meningen med teksten. Jeg skulle lidt ned i læsetempo, for at kunne komme helt med. Men da jeg fangede den, oplevede jeg en genkendelig og sammensmeltning, den følelser, man som læser er så heldig en sjælden gang, at kunne give sig hen til. Oplevelsen af, at en anden har sat ord på alt det der rumsterer indeni, og som ikke altid syntes lige let. at få kanaliseret ud.

Da jeg satte tempoet ned og lukkede alt andet ude, fandt jeg mig selv i et lille paradis formet med fransk charme og underfundige sætninger.

Bogen er bygget op omkring to meget søde og meget franske historier, der egentlig bare handler om livet og hvordan man hver især vælger at leve det.

Og den er fyldt med små sætninger, der kort og kontant sætter vores moderne liv i relief og som helt bestemt giver læseren noget at tænke over. Det er mennesket, indbyrdes relationer og livet, der er i fokus og det er fortalt smuk og indlevende.

Begge historier fortæller om to mennesker, der er fanget i livet og i forestillingen om, hvad lykke og karriere er.

Med disse to historier, hvor Mathilde og Yann beslutter sig for at tage en chance, med risiko for at fejle, fremfor at stå tilbage og ikke at have levet livet, oplever jeg at forfatterinden formår, at portrættere en generation med alle de genkendelige valg, der følger med det, at skulle finde sin plads i livet.

En tekst der kræver nærvær og ikke mindst, ro……

anna gavalda

 

Den franske lærer og forfatter Anna Gavalda er født den 9 december 1970 in Boulogne-Billancourt, Hauts-de-Seine. Allerede tilbage i 2007 havde hendes første tre bøger solgt mere end 3 millioner eksemplarer bare i Frankrig.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s