Et æble er bare et æble

For nogle uger siden læste jeg lidt tilfældigt, en omtale af Charlotte Mandrups nyeste bog Vær Professionel på Jobbet.

Og lad mig sige med det samme; havde det ikke været for denne interessante artikel, var Charlotte Mandrups bog ikke røget i min indkøbskurv. Men som mange af os, heldigvis lærer fra en tidlig alder, skal man ikke skue hunden på hårene.

værproffessionel

Titlen Vær professionel på jobbet, førte mine tanker hen mod den kategori af bøger, som hjælper én til, at blive lykkelig på 10 dage. Intet, kunne dog være mere fjernt, fra denne lille perle af en debatbog, fra Charlotte Mandrups hånd.

Altid, når jeg er færdig med at læse en bog, processer jeg den efterfølgende indeni mit hovede; på løbeturen, bilturen og som en forlængelse, af gode samtaler med spændende mennesker, til tider også med, for mig, knapt så spændende mennesker. Når jeg har tænkt bogen færdig, finder jeg så et par overskrifter for, hvad bogen handlede om for mig, hvad jeg kan bruge dette til, og hvordan jeg vil gøre dette.

Jeg er af den overbevisning, at intet sker ved et tilfælde.

Vi møder de mennesker vi skal møde, på de tidspunkter i livet, hvor vi har brug for at møde dem. Vi er i de job vi skal være i, på de tidspunkter i livet, hvor vi har brug for de erfaringer, pågældende arbejdsplads vil give os. Ligeledes får vi den kærlighed, de kys, knus og knubs vi har brug for, for at komme hele og stærke igennem et helt liv, lige præcis på de tidspunkter, hvor vi har brug for dette. Og det samme med bøger; vi opdager de bøger vi har brug for at læse, i de perioder af vores livscyklus, hvor de passer allerbedst ind.

Jeg er et af de mennesker, som kan have svært ved, at finde en passende balance imellem det at være professionel og privat på jobbet. Ofte har jeg stået i nogle situationer, som har påvirket mig mere, end de udefra set, burde have gjort. Jeg er kommet igennem, for så igen at stå i samme dilemmaer, et nyt sted.  Der er én der har sagt til mig, at man nogle gange skal brænde nallerne så gudsjammerliget, før man er klar til at handle!. Det skal gøre så ondt, at der ikke er andet at gøre, end at stoppe op, trække vejret og tage et godt og grundigt kig ind ad.

I min lille notesbog er der fyldt med guldkorn, blandt andet det om, at man sagtens kan være personlig på sit arbejde, uden at være privat.

Netop dette skrive Charlotte Mandrup om i sin bog. Hun skriver om at det er på tide, at vi bliver mere professionelle på jobbet, lader følelserne blive hjemme og lade være med at søge livets mening, kærlighed og sikkerhed på arbejdspladsen. At vi skal undgå at knytte os stærkt til virksomheden, lederne eller teamet, i den tro at: Hvis jeg giver alt, får jeg det hele igen.

Vi skal finde råstyrken indeni os selv, der hvor vi selv er herre over vores følelser og ikke omvendt. Der hvor vi lever efter egne valgte værdier, så vi hermed kan blive stærkere i fællesskabet. Det sted hvor vi ved, at vi ikke vælter, så snart modvinden kommer. For den vil komme!

roser

Vær professionnel på jobbet er et glimrende indspark, til dig der kan mærke, at der simpelthen bare er noget i det at være på arbejde, som ikke fungere. Måske er du stresset, måske er du ked af det, måske er du allemulige ting, som du fylder op i dit hovede og som bevirker, at du ikke kan være tilstede i det liv du har. Måske har du brug for at læse Vær professionel på jobbet.

“Min tese er, at vi hele tiden enten længes efter noget eller ønsker at komme væk fra noget. Vi er konstant i en form for bedømmende modsætningsforhold til virkeligheden: mere af dette, mindre af dette. I stedet for at acceptere at livet, verden, virkeligheden og vi selv såmænd bare er, hvad det er, og at den følelsesmæssige værdi er noget, vi selv lægger ovenpå. Et æble er bare et æble. Ikke mere. Ikke mindre. Og det er nok”

Hvad jeg vil huske bogen for: Vi har altid et valg. Spørgsmålet er bare, om du tør tage konsekvenserne heraf.

 

God weekend

Kh Johanne

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s